Speciális

Garázsból moziszoba

Mi, a Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft. csapata folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden kérést megvalósítsunk. Így történt ez nemrégiben is, amikor egyik megrendelőnk azzal keresett meg minket, hogy meglévő garázsát többfunkciós mozi- és csendszobává szeretné átalakítani és ezt a legoptimálisabb hangszigeteléssel szeretné megoldani. Így talált rá a PhoneStar hangszigetelés rendszerére és cégünkre.

 

Tekincse meg videónkat:

www.youtube.com/watch

 

 

Annak érdekében, hogy minél jobban csökkentsük a kialakítandó moziszobából kijutó hangokat, 70 dB feletti minőségű önálló falakat építettünk, amelyek a folyosóra, illetve a belső lakótér felé nyíltak. A kiemelkedően magas hanggátló képességű Phonestar hanggátló fal mindössze 14 cm vastagságban épült meg. A hangszigetelés gyenge pontja lehet egy kevésbé jó minőségű nyílászáró, ezért az utca irányába dupla, zsilipszerű ajtót gyártottunk, amely hanggátlása alapzajra csökkentette a házimozi zaját. A minőség és hatékonyság érdekében semmin sem spóroltunk. Az önálló falak 2x2 réteg PhoneStar Csendlapból épültek, amelyek szerkezete mentén 13 cm széles PhoneStrip rezgéscsillapító csíkot helyeztünk el. Ez az innovációs díjat nyert termékünk a rezgéscsillapítást és a megkerülő hangok átjutásának csillapítását hivatott ellátni. Az egyik falon néhány méteren gázvezeték húzódott, amelyet nem volt szabad eltakarni, így felette teljes hosszban négy rétegben, míg mögötte, a kevesebb hely miatt, két rétegben került fel Csendlap direkt rögzítéssel. A gázcső alatt, annak vonalában került megépítésre egy 3 rétegű előtétfal. A hangszórókat általában a padlóra helyezik, ezért annak hanggátlását különös figyelemmel kezeltük. Így került beépítésre 2 réteg, a helyigénynek megfelelő méretű PhoneStrip és egy réteg PhoneStar. A garázs padlóját is ki kellett egyenlítenünk, mert 6 cm lejtés volt a szobán belül oldalirányban, de számunkra ez a feladat sem okozott problémát. A család nyugalmát felfelé is stúdió minőségű álmennyezettel védtük, amelybe 3 réteg PhoneStar hanggátló lap került. 

Végül megrendelőnk garázsából egy igazi csendszoba lett, ahonnan alig távozhat bárminemű zaj. A kialakított többfunkciós helyiséget a család minden tagja élvezheti anélkül, hogy a házban tartózkodók nyugalmát zavarná. A gyerekek bulizhatnak, édesanyjuk pihenőszobának használhatja, de az egész családnak is számos szórakoztató percet adhat moziszobaként.