Lakossági

Best Lakópark lakásainak hangszigetelése

 

A feladatunk a Best Lakópark ikerházaiban lévő, a lakásokat elválasztó válaszfal hangszigetelése volt, melyet a megrendelő által kívánt hanggátló minőségben kellett teljesíteni. A megfelelő eredmény érdekében a lakások közötti válaszfalakat mindegyik lakás felől hangszigeteltük.

 

Amennyiben nagyon vékony rétegben kell megoldanunk a csendlapok felhelyezését, mint jelen munkánál is, a legcélszerűbb megoldást választottuk: a direkt rögzítést. Ilyenkor a csendlap nincs elválasztva a faltól és csavarozás nélkül, speciális dübelekkel kerül rögzítésre.

 

Munkánk során gyakran kell különböző szerelvényeknek helyet hagyni, ilyenkor a lehető legprecízebb módon kivágjuk a helyüket a hangszigetelő lapokból, mindezt úgy, hogy az anyagveszteséget minimalizáljuk, a magas minőség megtartása mellett!

 

A lapokat a falra a már említett dübelekkel rögzítjük, egymáshoz viszont egy erre a célra alkalmas, ragasztót használva ragasztjuk, ezzel is mintegy növelve az illesztések minőségét.
 
Miután a csendlapok a helyükre kerültek, következik az utolsó munkafázis, a gipszkartonok rögzítése. Egy olyan környezetben, mely elég párásnak mondható, célszerű nedvességgátló gipszkartont alkalmazni, hogy elkerüljük a nedvesedésből adódható problémákat.

 

 


 

Padló hangszigetelés

 
Leírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koeln3 Altbelag entfernenAltbelag entfernen (31).JPG
 
 
 
 
 
A helyszínen a padlót kellett lehangszigetelni. Erre az általunk használt PhoneStar Csendlap kitűnően alkalmas magas hanggátló tulajdonsága miatt.
 
Első körben felmértük a terepet és megbizonyosodtunk róla, hogy a régi padlót mindenképpen fel kell szedni.
 
 
 
 
 
A feladat első fázisa az eredeti padlózat felszedésével és az alap feltárásával kellett, hogy kezdődjön, mivel abban az állapotában nem tette volna lehetővé annak hangszigetelését minőségromlás nélkül.

Leírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koelnképek filmhez2 zu Beginn5.JPGLeírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koelnképek filmhez2 zu Beginn10.JPG

 
Leírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koeln6 SparrendämmungHanf-+Schüttdämmung (4).JPG
 
 
 
A régebbi padlólécek eltávolítása után a gerendákat két oldalról megerősítettük és a köztes részeket kitöltöttük hőszigetelő anyaggal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koeln7 SchüttungSchüttung (12).JPG

Leírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koeln8 BodenaufbauBodenaufbau (3).JPG

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Amint ezek a helyükre kerültek, MDF lapokkal burkoltuk be a padlót, precízen odafigyelve a vízszintre. A megfelelő vízszintezéshez lézeres és hagyományos vízszintjelzőt használtunk.
 
A munka utolsó fázisaként jöhetett a PhoneStar Csendlap. A megfelelő hangszigetelés érdekében két rétegben raktuk le azokat odafigyelve itt is a vízszintezés fontosságára.
Leírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koeln9 Phonestar VerlegungPhonestarlegung (18).JPG
Leírás: D:1. Gerwin1. WOLFINVKERESKEDELEM2014új fotókBauvorhaben Frey Koeln9 Phonestar VerlegungPhonestarlegung (32).JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az első réteg lerakása                                                                                                 A kész állapot!
 

 
 
 

Házimozi-szoba

Ez a munka egy leendő házimozi-szoba lehangszigeteléséről szólt. Egy ilyen szobánál, legyen lakásban van házban nagyon fontos a megfelelő hanggátlás, hiszen egy ilyen helyiségnél számít, hogy a mozis élményt rendes hangminőségben élvezhessük, de mindezt úgy, hogy a körülöttünk élőket lehetőség szerint nem zavarjuk.
Ennél a munkánknál is kiemelt szerepet kapott, a vezetékek helyének kivágása, megfelelő elvezetése.
 
 
Néhány másik munkánkhoz hasonlóan itt is a profilozással kellett kezdeni, hiszen a képeken jól látható, hogy a fal és PhoneStar Csendlapok közé egy plusz szigetelőréteg kerül. Ez mind hőszigetelés, mind pedig hangszigetelés szempontjából is praktikus, hiszen mindkét érték ezáltal javul.
 
                        
 
A két szigetelő anyagot nagyjából egyszerre kezdtük felhelyezni a profilra. Ez leginkább a kábelkivezetések miatt volt praktikus megoldás. Ezen a képen jól látszik, hogy a lehető legkevesebb csavarral igyekeztünk rögzíteni a lapokat, ami szintén a hanggátló érték megtartása miatt fontos.
 
 
A majdnem kész állapot. Itt már mind a kettő szigetelés a helyén van és a képen jól látszik, hogy mennyi helyet is hagytunk a kábelkivezetéseknek. Pontosan annyit, amennyi feltétlenül kellett!
 
 
 
A kész állapot! Itt már a gipszkartonok is a helyükön vannak, megfelelő takarást biztosítva. Innentől már nincs más hátra, mint lefesteni a falat, bekötni a házimozit és élvezni a munka gyümölcsét!